שרי האוצר והחקלאות, תקנו את צו המכס ותקנות הגנת הצומח.

שרי האוצר והחקלאות, תקנו את צו המכס ותקנות הגנת הצומח.

כחלק ממדיניות הממשלה לפעול להורדת יוקר המחייה הוחלט על תכנית להגברת התחרות בחקלאות שתכלול תיקוני חקיקה בתחום הגנת הצומח המוטלים על שר החקלאות. הוסכם כי כל ההחלטות יתקבלו עד סוף דצמבר 2021. 

ולכן אנחנו דורשים, תקנו את הצווים והתקנות, הגדילו את התחרות והפחיתו את יוקר המחייה. 

 

כבר
0
שבועות
מאז החתימה על הצווים ללא כניסתם לתוקף

יוקר המחיה בישראל משפיע על חיינו בהרבה מובנים ונגרם כתוצאה מחסמי תחרות שונים. כך למשל נייר עמדה של מרכז המחקר והמידע של הכנסת [1] המבוסס על נתוני ארגון ה-OECD מתאר את ישראל כיקרה כמעט בכל תחום אפשרי. כך לדוגמה פער המחירים בין ישראל לאירופה במזון ומשקאות עומד על 24%, בשמנים על 43% וכן הלאה. מאז פורסמו הנתונים גם לשנת 2017, לפיהם ישראל יקרה מאירופה ב-37% בענף המזון כולו. ספציפית בענפים המתוכננים, ענפי החלב והביצים, המזון יקר בכ-80% מהממוצע במדינות הארגון.

על פי חוק התחרות, תיאום מחירים בין יצרנים הוא עבירה פלילית שנקראת "הסדר כובל". מתאמי מחירים צפויים לעונש שיכול להגיע עד חמש שנות מאסר, אך הלובי החקלאי הצליח להחריג את הענף ובכך מתיר הסדרים כובלים ותיאומי מחירים בענף. 

כדי למנוע יבוא נציגי המגדלים לא מסתפקים במכסים ומכסות ייבוא, אלא פועלים גם בשיטות של הגנות לא מכסיות, כדוגמת החיוב להורדת עלי האננס הפוגעים בטריותו. 

יש לבטל את האפשרות להסדרים כובלים של הלובי החקלאי ולאפשר שוק חופשי ותחרות גם בתחום זה. 

שר החקלאות יכול לחתום על הצווים אשר ישנו את החוק להגנת הצומח, יאפשרו ייבוא משמעותי יותר ובכך גם הפחתת יוקר המחייה.